Trail des Sauvages 38km

Na 2 weken geleden mijn eerste 60km Ultrarun gelopen te hebben was het nu tijd voor de Trail des Sauvages een pittige ardennen loop. Misschien iets te snel na de 60km maar het was wel weer een mooie uitdaging om te kijken hoe het gaat.

Het is vrijdagmiddag 1 april ik pak mijn auto vol en rij naar Purnode. Een klein dorpje waar de lokale Hardloop groep Bailrun een Trail organiseerd. Trail des Sauvages of in kort TDS een 38km loop met 1500+ hoogtemeters. En ja 1 april en nee het was geen grap het was uiteindelijk 36km lopen en 1500m klimmen.

Het is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat ik in Purnode aankom, het is een stukje ardennen wat ik vorig jaar november voor het eerst heb gezien. Het is erg stijl op sommige stukken en er zijn een aantal mooie rotspassages.

De wedstrijd zelf viel me zwaar. Aangezien het redelijk snel single tracks zouden worden (werd mij verteld) was het van belang om wat vooraan te zitten bij het begin. Vanaf de start ging ik er dan ook met 4.30min pace vandoor en liep ik ergens voorin. Na de eerste klimmetje had ik indd weinig filevorming en kon ik goed doorlopen.

Maar na een aantal kilometers, laten we zeggen een stuk of 10km merkte ik toch dat die klimmen zwaar waren. Veel zwaarder dan normaal. Was het toch te kort op die 60km, had ik deze afstand een beetje onderschat? Veel van die vragen gingen door mijn hoofd, maar ja er is maar een remedie en dat is gewoon doorlopen!

Na 4,5 uur kwam ik over de finish en het voelde echt of ik weer 60km of meer had gelopen. Technisch gezien (Er word weleens gezegd dat elke 100m hoogte een 1km is op een vlak stuk) zou ik nu 50km vlak gelopen hebben. Maar het voelde wel een stuk zwaarder.

Het parcours was erg mooi en uitdagend ik ga hier zeker nog wel een paar keer terug komen om flink te trailen. En om nog wat van die lokale bieren van de brouwerij Du Bock te komen drinken want die waren top na de race!

Zie hier mijn loopje terug:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *