De Element Bolt een nieuwe fietscomputer van Wahoo Fitness

Wahoo fitness is bij mij bekend van de Wahoo Tickrx die ik gebruik voor de 7-minute workout en voor krachttraining in de sportschool. Maar nu komt Wahoo  met een nieuwe fietscomputer. Nu hoor ik je denken, fietsen? Jij praat toch vooral over hardlopen. Dat klopt maar af en toe fiets ik op mijn fixed gear aardige afstanden, zoals de 60km toen ik een lichte blesure had. En ik heb wel de ambitie om ook meer te gaan fietsen als crostraining. Maar Genoeg over mij, wat is nu die nieuwe Wahoo Element Bolt?

De Element Bolt is een fietscomputer voor de prestatiegerichte wielrenner. Dat wil zeggen wil je die extra seconden tijdswinst behalen dan gaat de aerodynamische formfactor je er zeker mee helpen. Het is namelijk volgens Wahoo de eerste GPS fietscomputer die zo gemaakt en getest is dat hij een windweerstands vermindering van 50% behaalt.

Uiteraard zit alles er op, wifi, ANT+ en bluetooth om hem te verbinden met elektronische versnellingssystemen en een high-contrast 2.2 inch scherm. Je ziet live je rit-data en ook push-notificaties (wat me dan niet echt handig lijkt qua veiligheid, maar toch) en via de app kan je alle datavelden (de schermen die je kan zien) gemakkelijk aanpassen. Ook kan je natuurlijk met de app gelijk die nieuwe strava segmentjes claimen.

Je ziet hier de inroductie video:

Ik heb hem nog niet getest dus kan nog niet vertellen hoe die werkt. Ik ga er wel een ontvangen om te testen, en zal dan zeker een review gaan schrijven. Ik ben erg benieuwd of het mij gaat helpen om meer enthousiast te worden om te fietsen, en of het mij gaat helpen om fitter te worden voor het rennen. Ik zal ook een van mijn vrienden die wel aan wielrennen doen vragen om hem te testen en zijn ervaringen dan ook delen.

De Element Bolt is vanaf eind maart verkrijgbaar voor €239.99. Naast deze is de originele ELEMNT nu in prijs verlaagd en verkrijgbaar voor €299,99 en de ELEMNT bundel voor €379,99. Op dedigitalesporter.nl zijn de  verkooppunten te vinden voor Benelux

Disclaimer: Door 2moso de importeur van Wahoo ben ik gevraagd om dit bericht met jullie te delen, en krijg ik de Element Bolt binnenkort ook om te testen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *