the people poncho testing

Review – The people’s poncho

Fietsen in de regen hoeft niet erg te zijn als je goede kleding aan hebt. Je kan een regenjas + regenbroek aan doen met een aardige waterkolom en dan blijf je goed droog. Als ze van ademend materiaal zijn of ritsen hebben onder je oksels dan wordt je ook niet van binnen nat door zweet. Maar ja, je moet ze wel beide meenemen en op tijd aantrekken. Of je gebruikt een Poncho? Twee in één is het idee, maar is dat handig? Ik ben sceptisch. Dus ik stel mijzlef de vraag ben ik een Poncho man?

Om dit te testen review ik vandaag “The people’s poncho” een Poncho gemaakt om mee te wandelen, fietsen diverse andere mogelijkheden.

Nieuwe spullen wil ik altijd zo snel mogelijk testen. Even passen en kijken hoe het zit. Wat mij gelijk opvalt is dat je de capuchon niet achter je hoofd kan instellen. Maar dat je hem strak moet trekken met touwtjes. Dat geeft een meer authentieke look. Maar is dat praktisch bij harde wind? Dat had denk ik iets technischer gekunt met een touw lock. Nu moet je elke keer een soort van strik onder je nek maken. We gaan het zien. Het waterafstotende materiaal voelt goed stevig aan.

De volgende dag op weg naar werk zag ik een regenboog. Yes hier komt regen aan. Nu kan ik hem testen. Ik fiets in de richting van de Amstel en zet de regenboog boven de Amstel op de gevoelige instagram-plaat.

Nadat ik de locatie van de goudpot heb gelokaliseerd. Stop ik mijn telefoon weg en pak ik de Peoples Poncho erbij. Aan de zijkant van de poncho zitten knoopjes, hiermee kan je hem wat losser maken. Aangezien ik hem gister uitgeprobeerd had waren de knoopjes aan de zijkant los. Dat is natuurlijk mijn eigen fout die horen dicht te zitten. Knoopjes dicht, handen onder de poncho en mijn stuur vast pakken en fietsen. Ik moet zeggen dat het een beetje onwennig fietsen is op het eerste stuk. Ik heb namelijk een “sportieve fietstijl” heb, ik hou van flink doorfietsen.

Ik kwam de eerste keer wel redelijk droog aan op werk, maar was nog niet overtuigd. Ik nam mezelf voor, als het in het weekend weer gaat regenen, dan probeer ik hem nog een keer goed uit.

Toen er een regen piek was ben ik even een stukje rond de amstel gaan fietsen. En na een paar minuten ging het uiteindelijk regenen en pakte ik de poncho er bij. Zie hier de People Poncho in zijn natuurlijke habitat.

the people poncho package

En zo werkte het voor mij in de regen op het eerste stuk. Zoals je aan mijn gezicht kan zien zie je dat ik er ultiem van geniet ;-).


Na er een stukje mee gefietst te hebben kwam ik uit in een fixe regenbui met wat harde windstoten, op dat moment merkte ik toch dat het niet goed meer werkte.

Na de laatse heftige regenbui was ik er klaar mee en had ik mijn conclusie ook klaar. Ik ben niet overtuigd en was zeker niet droog gebleven. Door de wind waaide de poncho open, en was mijn broek redelijk doorweekt. Ik ben dan zelf toch meer van een goede technische outdoor jas + regenbroek met een hoge waterkolom die je goed droog houd. Voor mijn dagelijkse woon-werk verkeer heb ik dan toch liever dat functionele regenpak aan.

Conclusie:
Ik ben GEEN poncho man. Maar dat zegt niets over het product. Het is een goedwerkende waterdichte poncho. Het is geen slecht product.  Zowel mijn vriendin als ik hebben hem uitgetest en kwamen beide tot de conclusie dat we het wel link vonden dat je je handen onder je regen kleding heb zitten. Bij harde wind gaat de poncho alle kanten op. Maar misschien ben ik ook niet de casual doelgroep en heb ik niet voor het juiste getest. Ik stel me voor me dat je tijdens paardrijden (tip van mijn vriendin) of op een festival, wandeling of rustige fietstocht uit de wind, dat de poncho wel goed werkt.

Minder goed:
– Zijkanten zijn open en waait daarom weleens omhoog
– Capuchon is niet strak in te stellen om je hoofd waardoor dit wat te los zit.
– Capuchon moet met touwtjes worden vastgezet (ikzag dat er ook een ander duurder model is waar ze dit technischer oplossen)
– Knoopjes aan de zijkanten schieten snel los, misschien was klittenband beter geweest.

Wel goed:

– Zijkanten zijn open, de warmte kan er uit, je zal niet snel gaan zweten.
– Snel aan te doen
– 100% waterdicht
– Je hoeft maar 1 klein pakketje mee te nemen

The people poncho is nu verkrijgbaar in nederland, je kan hier de poncho bekijken. En je kunt hier op instagram wat mooie voorbeelden zien.

Disclaimer: Ik heb de Poncho gratis ontvangen om te reviewen, los daarvan heb ik hem hetzelfde gereviewed als dat ik mijn zelf aangekochte producten zou reviewen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *