Beartrail 38km in october 2016

Niet zo lekker gaan op de Beartrail 38km in limburg

Op 29-10 liep ik de Beartrail. Ik zou de 55km gaan lopen maar had het gevoel dat ik te weinig had getraind en wilde me niet te leeg lopen, dus een week van te voren had ik hem naar de kortere 38km afstand omgezet.

Na ongeveer 10km verzwikte ik mijn enkel. Ik dacht hmm dit gebeurd mij nooit wat is dit, maar ja kan er nu niets aan doen. Even rusten en langzaam mijn voet oprekken en ik voelde als snel dat het niet heel erg was. Ik kon na 2/3 minuten weer verder rennen. Even mooi rechtop lopen voor de fotograaf die de bijgevoegde foto heeft geschoten en toen weer verder. Ik moet nog een flink stukje met een zwakkere enkel.

Als zoiets gebeurd ga je paniekerig lopen en erg veel op focussen dat je je niet nog een keer verstapt. Dat lukte aardig en heb maar weing mistapjes gemaakt daarna. Maar door te focussen op mijn enkel vergat ik genoeg te eten tussen door. Dus wat weer gebeurde,  weer want het is me wel is vaker gebeurd ik kreeg last van mijn maag en voel me belabberd en misselijk.

niet zo lekker gaan op de beartrailAangezien ik het vaker heb meegemaakt weet ik er mee te dealen. Even doorbijten en na een minuut of 10 gaat het weer. Ik pak een rescue gelletje (SIS gelletjes)  en een minuutje later popt de energie weer terug. En dan weer een paar minuten later kan ik weer beginnen met vaste voeding wat bij meestal amandel reepjes of bananencake is. Bij de laatste drankpost neem ik nog even een cola voor de zekerheid en dan is mijn buik weer zo goed als wel weer ok. Maar mijn energy level is wel wat weg zonder genoeg voeding, dus dan maar uitlopen als doel op zich.

Uiteindelijk deed ik er iets meer dan 4 uur over dat is ruim half uur langer dan ik had gepland, en had dat denk ook zeker wel kunnen halen. Als ik niet… Als als is altijd makkelijk praten achteraf.

Bijna klaar en weer lekker gaan

Was weer een mooi loopje in limburg en een flink stukje over de grens in Belgie. Het lastige van wonen in Amsterdam is dat je voor een beetje uitdagende trails wel altijd een flink stukje moet rijden. Vroeg in de ochtend 3 uurtjes heen rijden en naar 4 uur rennen weer lekker 3 uur terug rijden. Maar klaag niet, was weer een mooi loopje in de voersteek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *