Trailrunning at Trail des fantomes 33k course

Trail des fantomes trailrun weekender 2016

Voor de Trail des fantomes trailrun heb ik een zwak. Dit was een van mijn eerste echte trailruns en ik kom er nog graag terug. Sowieso is de heuvelrijk omgeving van La roche de ardenne al een reden om er af en toe heen te gaan. Vorig jaar deed ik er al een trainings weekend met pasen voor mijn Mt Blanc Marathon avontuur.

Maar terug naar nu. Dit jaar deed ik weer mee met de Trail des Fantomes. Na vorig jaar geskipt te hebben was het weer tijd.  En aangezien ik in september naar Oostenrijk ga, zag ik het als een mooi trainingsweekend.

Dit jaar was het voor het eerst in de Trail des Fantomes geschiedenis dat ze twee dagen hadden. Na enige twijfel schreef ik me gewoon in voor 2 trails. De 13km – ↑500m op zaterdag en 33km -↑1200m op zondag. Mijn plan was de 13km een keer hard en sterk te lopen en de 33km lekker rustig uilopen om sterker te worden in het algemeen.

De 13km ging als gepland, ik starte vooraan en begon met de top 30 man mee te lopen. Ik wist qua training dat ik dit niet de 13km vol kon houden dus na de eerste grote klim (500m na start) heb ik mezelf wat ingehouden. Na ongeveer 5km nam ik mijn eerste energie reep en na 7 km mijn eerste gel. Het was waarschijnlijk iets te laat want had een klein dipje rond de 8km. Maar was ook 1 van de hoogste klims toen Bij de drankpost ben ik bijna gelijk doorgelopen aangezien ik alles wat ik nodig had bij me had. Na 13km ben ik de ourthe door en probeerde ik nog de laatste 500m aan te zetten. Uiteindelijk kwam ik als 88ste van de 388 starters over de finish in een tijd van 1:35:19 met 500hoogtemeters. Erg tervreden hier mee.

Dag 2 zondag. In de ochtend moet ik toegeven voelde ik de snelle 13km van zaterdag zeker wel, en de zin om te starten was soms ook ver te zoeken. Ik wist van te voren dat dit een zware dag ging worden, ook omdat het vandaag nog warmer zou gaan worden (rond de 28c).

Kan er lang over praten maar het was zwaar en dus het was meer hiken dan echt rennen, goede training al had ik achteraf echt wel wat vaker kunnen rennen. Hoe zwaar ik het ook had ik had kunnen pushen. Dus qua training wel tevreden heb hem uitgelopen en het was een super mooie dag buiten in de ardennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *