Training op de Utrechtse Heuvel Rug trail

Via de facebook group Traillopers/loopsters kwam ik te horen dat er een groep op 18 januari een trainingsloop ging lopen op de Utrechtse heuvel rug. Ze gingen de zogenoemde UHT open lopen.

De UHT open is in het kort als volgt. Je pakt de trein vanuit Rhenen naar Driebergen-Rijsenburg of je start direct vanaf Driebergen en pakt na de 30km de trein terug. Je maakt een selfie bij het stationsklok als je start en een bij het stationsklok als je aankomt op het station van Rhenen. Hierna kan je de foto’s + je tijd op de UHT pagina van MudSweatTrails neer zetten.  

Op 18 januari om 10.45 zijn we met een klein groepje vertrokken vanuit Driebergen-Rijsenburg. Na een aantal km lopen merk ik al snel dat we er een aardig tempotje in hebben zitten, en geef ik al voor de zekerheid aan dat ik niet weet of ik dit 30km kan gaan volhouden. We spreken met elkaar af samen uit samen thuis.

En moet zeggen het ging verbazingwekkend goed tot ongeveer 22km. Toen merkte ik toch wel dat het zwaarder werd, mede omdat er nu ook meer hoogtemeters in het parcours zaten. Er waren een aantal die iets soepeller liepen, maar bleef tot op een paar honderd meter toch aardig in de buurt. Barry van Oven liep samen met mij nu de tweede keer de UHT en gaf aan dat hij zeker wist dat ik het wel kon uitlopen, gewoon in het hier en nu blijven en voor je het weet ben je klaar. Als uitdaging gaf hij aan dat hij voor me een Alkohol Frei Erdinger bier had klaar staan, dat is natuurlijk een mooi vooruitzicht.

Om 13.40 kwamen we aan bij station Rhenen in een tijd van 2:53:34. Ik had nog niet eerder met een gemiddelde van 5:40km per uur zo hard onverhard gelopen. En Barry stelde voor nog even de Erdingers op te drinken om de training goed af te sluiten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *