Bike riding Amsterdam VanMoof Single speed

Rondje van 60km rond Amsterdam fietsen op mijn Vanmoof singlespeed

Helaas het gebeurd een blesure, tijdens de Beartrail in Voeren in Belgie ben ik door mijn enkel geklapt. Het is niet heel ernstig ik kon gewoon de trail uitlopen maar een aantal weken rust is het advies. Enkel verzwikken staat standaard 4-6 weken rust voor. Rust, maar te veel er van maakt mij juist onrustig.

Aangezien ik mijn enkel niet te veel wil belasten heb ik toch maar een tijdje rust genomen. Maar na 2 weken weinig doen krijg ik het onrustig, ik mis de beweging de uitdaging de uitlaadklep de noem het maar wat. Ik ga mijn volproppen met pepernoten want tja comfort food of zoiets? Slap excuus maar smaakt opeens wel verdomd lekker.

Maar deze zondag wil ik toch wat aan die conditie doen. Lopen is geen optie en fietsen schijnt iets minder belastend te zijn. Aangezien ik op het moment (nog) geen racefiets, mountainbike of een fitnesabonnement (indoor fietsen) heb, wordt het fietsen op mijn stadsfiets. Gelukkig heb ik een Vanmoof single speed fiets met een redelijk zwaar verzet. Dat wil zeggen langzaam op starten maar als ik eenmaal lekker ga, dan fiets ik makkelijk rond de 25/30km.

Op een licht-blauwe maandag heb ik een paar keer gemountainbiked dus ik had nog zo’n lekker broekie met een zeem er in. Dus hop, ben er in gesprongen, een jogginbroek er over heen, Salomon Softflask in mijn jas (mijn nieuwe Columbia Outdry extreme jacket) welke ik bij Bever gewonnen had. Daarna mijn Suunto watch + hartslag band omgedaan en ingesteld op fietsen voor het sportieve element en op de fiets gesprongen.

Het idee was langs het Noord-zee kanaal te fietsen richting muiden en dan misschien nog een stukje richting naar muiderslot fietsen. Het ging onderweg wel erg lekker, ik probeerde rond de 25km/pu te blijven wat meestal ook wel lukte. Even foto momentje bij het kasteel Muiderslot en toen in de regen verder over de dijk terug naar het diemerpark in Amsterdam.

Muiderslot in het zonnetje

Na het diemerpark had ik in 2km thuis kunnen zijn, maar ik besloot nog even door de stromende regen en volle zon en weer regen en wind maar een rondje amsterdam te doen. Ik kwam op plekken waar ik nooit was geweest en linkte plekken met elkaar die ik niet eerder met elkaar gelinkt had.

Op de dijk richting Diemerpark

Na 50km begong ik wel een beetje mijn bovenbenen te voelen dus vanaf dat punt ben ik maar de korste weg naar huis gaan fietsen. Het was wel mooi zo, tijd om de rest van de dag lekker rozig zijn en niets doen. Het was toch wel een goede training. Ik heb niet de 25km/pu kunnen volhouden maar kwam wel in de buurt en had weer een bak endorphine aangemaakt waar ik wel weer even op kan teren.

Mijn route rond Amsterdam:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *